Banutveckling - Optimera det som redan finns!

Jag har sedan tidigt i min karriär ett stort intresse för bandesign och arbetar idag med egen verksamhet, inom framförallt utveckling av golfbanor. Min filosofi är att utveckla, optimera och kvalitetssäkra det som redan finns. I de flesta fall kan små justeringar och en optimering av skötselplanen vara de enda åtgärder som krävs för att medlemmar och gäster ska vara nöjda.

Under min tid som VD/klubbchef på Rya Golfklubb initierade och genomförde jag en förädling av golfbanan, genom att i stort sett enbart klippa banan på ett annorlunda sätt. Samtidigt sparade klubben åtskilliga miljoner då ett planerat ombyggnadsprojekt stoppades. Efter en säsong renderade dessa små förändringar i bl.a. ett 8-sidigt reportage i Golf Digest, som du kan läsa om här: Historien om nya Rya

Kontakta mig för en förutsättningslös diskussion, när du funderar på att utveckla din bana eller för att diskutera idéer. Jag bistår med sakkunskap och gör en grundlig översyn. En helhetsbesiktning på detaljnivå leder till att medlemmar och gäster kan njuta av en bättre, roligare och snyggare bana . Det går att göra väldigt mycket enbart med justering av klipphöjder och klipplinjer, trädvård och röjningsarbeten. Mina besiktningar har alla mina kunder haft stor glädje av. Du kan med förtroende kontakta mig när du vill sätta guldkant på din bana.

Banvandring med styrelse, banpersonal och ledning.

En mycket viktig nämnare i alla uppdrag jag gör är banvandringen. Under denna förklarar jag betydelsen, syftet och effekten av mina föreslagna åtgärder. Det blir också ett utmärkt tillfälle att diskutera andra idéer. Detta görs alltid bäst på plats ute på banan!

Investeringen för mig är dessutom i många fall redan intjänad år ett. Vilken styrelse eller klubbledning säger nej till det? En hög ROI är vanligt bland mina uppdragsgivare!

Det är också vanligt att banpersonalen får en kick och ser på sin bana med lite andra ögon efter banvandringen. Det är extra kul!

Jag kan utföra gräs, jord och vattenanalyser med förslag på åtgärder inom 48 timmar via LMI. 

Referensklubbar:
Värpinge, Höganäs, Rya, Lydinge Resort, St Arild, Söderåsen, Assartorp, Upsala, Eskilstuna, Lindesberg, Torslanda, Ringenäs, Bjäre, Bedinge, Marks, Bryngfjorden, Kårsta, Sparren, Västervik, Kävlinge, Finspång, Ronneby, Drøbak (Norge), Ängelholm, Romeleåsen, Åkagårdens, Mölle, Lunds Akademiska, Björkhagens, Torshälla, Bosjökloster, Hudiksvall, Arninge, Hammarö och Sigtuna.

Rådgivning till:
Ljungbyheds GK, Timrå GK, Holms GK, Kils GK, Örebro City G&CC och Haverdals GK.

Andra anläggningar:
Frösakulls Äventyrsgolf